14 december 2013

Oh kom er eens kijken....

Onze schoenen en sloffen zijn gezet en het was wel spannend of Sint en Piet er iets in hadden gestopt.

En gelukkig was dat het geval: een overheerlijk zakje kruidnootjes en helemaal onderin lag een springpoppetje...even induwen en dan springt het poppetje de lucht in en kun je het vangen.

Maar met het vullen van de schoenen had de Luisterpiet zijn kans schoon gezien en uit de boekjes van de kinderen had hij de nodige informatie gehaald.
En je begrijpt...de kinderen waren blij met hun presentje maar ook met het bezoek van de Luisterpiet...zo zou het vast wel goed komen met de Sint.En dan was na bijna 3 weken de dag aangebroken dat Sint met enkele pieten onze school zou komen bezoeken. Vol verwachting stonden we heel vroeg op het schoolplein te wachten. Sint had laten weten dat hij ongeveer kwart over 8 op school zou zijn...maar wie er kwam, geen Sint. Hadden we ons dan zo vergist? Zou hij een andere keer komen?
In de verte klonken sirenes en al toeterend en onder begeleiding van een motoragent kwam Sint met 4 pieten aanrijden...gelukkig het feest kon van start.
En wat was het een gezellig feest: eerst de kleinste musical ooit gezien over Pietje Pienter. Leerlingen uit de bovenbouw hadden de musical ingestudeerd, hadden het decor gemaakt en hadden de dansen bedacht en wij kijkers hebben ervan genoten. Daarna heeft de onderbouw een doe-parcours afgelegd: dansen, poppenkast kijken, kleurplaat kleuren, speculaas versieren en pietengymnastiek gedaan. Maar het allermooiste was natuurlijk dat ze op bezoek mochten bij Sinterklaas en de pieten om te zingen en gek te doen maar ook om een cadeautje in ontvangst te nemen.

Om 12 uur was het Sinterklaasfeest voorbij en vertrokken alle kinderen met rode wangen en handen vol met snoepjes, gemaakt werk en hun cadeau naar huis.
En deze juf?? Die zakte onderuit en dacht tevreden 'ik heb het overleefd!'Geen opmerkingen:

Een reactie posten