21 december 2013

De laatste loodjes.....

wegen met recht zwaar...zeer zwaar zelfs.
Want je denkt 2 weken tot kerst dat moet echt rustig gaan...maar zo werkt het niet.
Want omdat er maar 2 weken zijn moet de klas in no-time in kerstsferen omgebouwd worden en komen al die kerstbomen uit de kelder naar boven en moet je zoeken naar jouw boom...maar aangezien er dit jaar een extra kleutergroep is gekomen (en dat was de mijne) was het niet duidelijk welke boom er voor mijn groep beschikbaar was...
Op maandag heb ik dus meerdere bomen uitgepakt en de takken zo mooi mogelijk uitgeklapt om er vervolgens achter te komen dat die boom van één van de collega's was...en die andere ook.
Na een ochtend bomen 'pellen' werd er uiteindelijk een boom-in-doos de klas in geschoven die ik dan wel kon gebruiken. Ook een doos met versierselen werden de klas in geschoven, behoorde toe aan een collega zonder eigen klas en dus zonder eigen boom en aangevuld met wat ballen uit restant dozen stond er in de groep een boom met gouden en rode ballen, zilveren en gouden slingers en een veel te lange sliert met lampjes...maar de kinderen waren zeer tevreden over 'hun' boom! En dat was tenslotte de bedoeling.

En natuurlijk ontbraken er geen kaarsen in de klas...op elektriciteit wel te verstaan en soms, heel soms bij begin van de dag branden er echte kaarsen.

Ik had gehoopt op rust, maar daar kwam ik bedrogen uit want in korte tijd moesten er kerstversieringen gemaakt worden en werd er in de groep min of meer 'productie' gedraaid: uit een kerstboom of kerstklok vormpjes prikken, die beplakken met vlieger papier en bestrooien met glitters....een knutselmiddag waarbij alle kinderen lampionnen moesten maken voor de kerstoptocht en omdat we van een vader heel veel houten schijven kregen, heb ik alle kinderen uit de groep ook daarop laten tekenen, gaatje laten boren door onze concierge en een mooi lintje erdoor en hadden ze allemaal een kersthanger gemaakt...uiteraard werden ook daar de glitters er ruim overheen gestrooid.
Na twee weken struikelde je in de klas over de glitters, waren de kinderen erg druk bezig geweest en waren die 2 weken kerst drukken geweest dan de hele sinterklaasperiode bij elkaar....en dan had ik niet veel meer gedaan dan verteld over het verhaal van het kind, de rendieren en veel (heel veel) voorgelezen.

Het hoogtepunt van deze weken was op donderdagavond 'HET' kerstdiner. Vooraf hadden we een lampionnentocht en aansluitend konden we aanschuiven aan de tafels in de klas en hadden veel ouders overheerlijke hapjes bezorgd voor onze hongerige magen: pannenkoeken, poffertjes, mandarijnen en cake, hartige hapjes uit de verschillende culturen die onze school rijk is en heerlijke zoete appelflapjes.

Het vuur knetterde op het digibord en de kinderen (en juffen) hebben zich te goed gedaan aan al het lekkers dat op de tafels stonden.

Aan het einde van ons diner hebben we nog een paar korte kerstfilmpjes gekeken en wat liedjes gezongen en toen was iedereen er wel klaar mee..
...maar...we moesten nog één dag naar school...om op te ruimen en te 'zooien'. Jeetje wat een lange dag voor de juf en voor de kinderen. Doodmoe waren ze en ze konden niets meer van elkaar hebben en wat was ik blij met de hulpen uit groep 7 die mijn kerstboom kwamen aftuigen...beetje jammer alleen dat ik volgend jaar een hele berg nieuwe kerstballen nodig heb, maar de boom was binnen no-time de klas uit en dat was ook wel wat waard.

Toen om 15 uur de schoolbel het begin van de vakantie inluidde ging er een zucht door de klas en de school heen....eindelijk vakantie!!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten