14 oktober 2013

Snel of langzaam....?

De kinderboekenweek gaat nog even door, en nog steeds werken we met het boek van Rian Visser.
We hebben gekeken naar het eten en drinken van de sporter. En de conclusie van de kinderen was dat een sporter alleen maar gezonde dingen eet zoals fruit en groente, boterhammen met kaas en vlees en vooral niet snoept en ook geen patat eet. Dat vond de juf erg jammer want die houdt juist van chocola en van patatjes. Een van de jongens uit de groep kwam toen tot de juiste conclusie 'Juf, jij bent dus geen echte sporter'...en dat kon de juf alleen maar beamen.

In een andere les hebben we het gehad over snelheid, de schildpad leek zo langzaam maar won wel de wedstrijd...maar is een schildpad wel zo snel..sneller dan de haas?
Ter ondersteuning hebben we naar filmpjes gekeken van snelle en langzame dieren en mochten de kinderen vooraf aangeven of een dier tot de langzame of snelle tak hoort. En dat ging ze erg goed af...en wat een leuke filmpjes, vooral deze was duidelijk favoriet. We moesten er zo hard om lachen dat juffen uit andere groepen toch even kwamen kijken wat er bij ons aan de hand was. Tot 3x toe deze week is het filmpje vertoond...ze konden er geen genoeg van krijgen.

In de bouwhoek worden steeds mooiere stadions gebouwd, in de huishoek wordt er door de sporters lekker gezond gekookt en gegeten en deze sporters trimmen ook regelmatig even een rondje door het lokaal. De knutseltafel wordt ook gebruikt om collages te maken, te knippen en te scheuren en aan de verftafel ontstaan prachtige sporttaferelen. Ook de kralenplank is weer nuttig gebruikt en is de schildpad en een turnster gemaakt.


Wij gaan nog één week door met de kinderboekenweek en sluiten deze week af met een tentoonstelling voor de ouders....en daarna hebben we heerlijk een weekje herfstvakantie. En daar zijn de kinderen en de juf ook echt aan toe.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten