18 oktober 2013

Pronkstuk van de tentoonstelling...

De Kinderboekenweek 2013 is weer afgesloten met een spetterende dans, de prijsuitreiking aan onze voorleeskampioenen, de boekenmarkt en de tentoonstelling in de klassen.

Alle werkjes hingen voor de ramen en aan de muren. Ook het resultaat van het samenwerkingsproject tussen de kleuters en de bovenbouwgroepen (voorlezen en samen tekenen over het boek) hing door de hele school aan de muren in de gangen, het was een fleurig geheel.
En in de groep hadden enkele leerlingen heel hard gewerkt in de bouwhoek. Na 3 weken veel stadions bouwen stond er donderdagmiddag, vlak voordat de tentoonstelling geopend werd, een prachtige tennisarena. Maar dat ging niet zonder vallen (van de blokken) en stoten (aan de blokken) want eerst was de arena veel te groot en kon er geen tribune meer gebouwd worden, daarna stortte het bouwwerk compleet in en lag één van de bouwers geveld op de grond. Maar nadat de tranen gedroogd waren en de blokken weer gesorteerd op soort hebben de drie bouwers overleg gepleegd over de grootte en de hoogte van het stadion en op de valreep herrees een prachtige tennisarena uit de puinzooi van blokken. Een arena compleet met lichtmasten en een tribune die gevuld was met toeschouwers, de tennisspelers waren een pittig partijtje aan het spelen.
En zeg nou zelf....de bouwers hebben een top-arena afgeleverd waar menig tennisspeler jaloers op zal zijn.

En nu zijn de kasten opgeruimd, de werkjes van de kinderen liggen klaar om mee naar huis te gaan en de ideeën voor het thema herfst beginnen alweer te borrelen. Maar we gaan eerst genieten van een welverdiende vakantie!

En om de vakantie met een glimlach te starten nog een klein momentje van 'pietpraat'....
S. komt de klas binnen en is duidelijk naar de kapper geweest. Vanuit de kring wordt geroepen 'oooh S. je hebt kaal haar'....

Fijne vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten