11 januari 2014

Klei die heerlijk 'beweegt'.....

Naast de 'witte' klei heb ik ook nog een blauwe worst gedraaid...die er een stuk beter uit zag en beter mee te werken was. Maar....de kleuters hadden de klei nog niet getoetst en dat is natuurlijk wel een belangrijk onderdeel.
En dat hebben ze gedaan.....en toen bleek algauw dat de 'witte' klei erg plakkerig was. TE plakkerig, daar konden ze niet goed mee werken.
De blauwe klei daarentegen was, in de ogen van gebruikster J. wel goed. Zo goed dat ze riep 'Juf, wat heerlijk. Deze klei beweegt zo lekker.'
En daarin heeft ze helemaal gelijk want in vergelijking met de roze klei uit de bak gaan de kinderhanden er gemakkelijk doorheen.

De juf werd dus teruggestuurd met de witte klei met het verzoek om deze maar opnieuw te maken en dan 'net zo als de blauwe klei'. 
En met die opdracht bent ik naar huis gegaan en heb een nieuwe witte klei gemaakt die net zo was als de blauwe.

En dit zijn de resultaten van de kleiwerkjes:sneeuwpoppen...wat anders
pinguin
Het zag er allemaal prima uit en in de klas staat nog een beetje wit en heeeel veel blauw.
G. heeft namelijk ontdekt dat als je witte klei door de blauwe klei kneedt je gewoon iets lichter blauwe klei krijgt....'leuk hè juf, weten we dat ook weer!' 

De tafels zaten onder de klei, daar moest hard op geboend worden om ze schoon te krijgen....de mouwen, broeken en soms zelfs de haren zaten ook onder de klei...maar de kinderen vonden het prachtig.
Of de ouders dat ook vonden weet ik niet....nou ja, ze zullen allemaal wel een wasmachine thuis hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten