10 december 2011

Het feest der feesten.....

Op 30 november zat er een brief bij de post van school...niet zomaar een brief, nee...een brief van Sinterklaas. In de brief stond dat hij op 5 december graag onze mooie nieuwe school wilde zien en dat hij de nacht van 4 op 5 december bleef slapen zodat hij in ieder geval op tijd aanwezig zou zijn.
Dat was waanzinnig spannend en riep veel vragen op bij de kinderen:
  • slaapt de Sint dan in de tent?
  • hebben we dan een bed voor de Sint?
  • wie maakt 's morgens dan een lekker ontbijtje voor hem klaar?
  • wil hij dan een lekker eitje? En wat voor eitje dan?
Kortom: heel veel vragen waar wij als juffen ook geen antwoord op hadden, maar we dachten dat het vast wel goed zou komen, Sinterklaas kennende.

En na nog een paar nachtjes slapen was het dan toch 5 december geworden. Vol verwachting kwamen de groepen 1 t/m 4 naar binnen. Nog nooit werden de jassen zo snel opgehangen en de tassen in de vakjes gepropt en in no-time zatten de kinderen klaar in de aula. En ook de groepen 5 t/m 7 kwamen gauw erbij om een glimp op te vangen van de Sint en zijn pieten.
En na lang zingen en hard roepen kwam er een piet slaperig de trap af, schrok ontzettend toen hij ons zag. Hij sprintte naar de tent en haalde daar een piet uit en samen schoten ze de trap weer op om Sinterklaas te halen.
De kinderen nog harder gillen en zingen en toen....verscheen daar eindelijk Sinterklaas.
Hij liep in zijn ochtendjas met slaapmuts de trap af..nog half slaperig..maar hij was er in ieder geval wel!

  

Sinterklaas had het 's nachts zo druk gehad dat hij zich verslapen had.
Op dat moment sluipt groep 8 de aula binnen en één van die leerlingen schrikt en mompelt tegen mijn collega: "Juf, dit kun je niet maken. Kijk eens hoe hij eruit ziet, hij ziet er NIET uit. Moeten we niet even snel iets regelen...oh die arme kleintjes, zo'n rare sint hebben ze nog nooit gezien." 
Ze kwam er gauw achter dat het anders zat en ook zij was opgelucht toen Sinterklaas er uit zag als..... Sinterklaas: keurig gekleed en voorzien van mijter, mantel en staf.


De show kon beginnnen. Alle groepen uit de onderbouw hadden een optreden voor de Sint: een liedje van groep 4, een toneelstukje met liedje van groep 1/2a en een liedje van groep 1/2b. En mijn groep 3 had een versje met vingerpietenpopjes. En wat was het spannend om op te treden voor de Sint:


En na al die optredens mochten de kinderen allerlei activiteiten doen:
  • bezoek aan het poppentheater voor het stuk "Jan Klaasen zet zijn schoen" (kleuters) en "Sinterklaas en Boris Boef" (groep 3 en 4)
  • onder begeleiding van een echte muziekjuf een sinterklaasdans doen
  • pietenknutsels maken
  • en als laatste speculaaspoppen versieren. En dat was pas echt leuk...maar vooral lekker!!En zo kwam er ook dit jaar weer een einde aan het sinterklaasfeest. Een periode van 3 weken die vol staat van spanning, spanning en nog meer spanning.

En nu? Nu duiken we de laatste weken van het jaar volop de Kerst in: de kerstboom versieren, de klas voorzien van kerstmannen, kerstpoppen en een kerstpleintje...maar daarover later meer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten