30 november 2011

Oh kom er eens kijken....

In de aula van de school staat een tent...een echte tent. De tent wordt 's nachts bewoond door kampeerpiet en uitslaappiet. En je raadt het al....het is iedere ochtend weer een grote zooi: etensresten bij de tent, kleding die te drogen hangt, speelgoed uit de kleutergroepen liggen rond om de tent.


Er is door ons al geklaagd bij Sinterklaas en om alle overlast een beetje goed te maken mochten alle kinderen hun schoen zetten. En dat hebben we natuurlijk gedaan. Als iemand een schoen vergeten was mee te nemen hebben de juffen en de meester geholpen met het maken van een papieren schoen. En alle kinderen (ook de zieken) hebben hun schoen in de aula gezet....per klas bij elkaar en keurig aan de rand van de aula. Gewoon netjes, zoals het hoort.
En de volgende morgen stonden we in de aula, en wat denk je......alle schoenen, echt alle schoenen lagen op één grote berg en er zat helemaal niets in....dat was toch wel teleurstellend!


De schoenen hebben de juffen weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar en dat was een hele kluif. En toen bijna alle schoenen weer teruggegeven waren vonden we een groot vel papier waarop stond:

SNURK SNURK 
SNURK SNURK

En het gevolg: alle kinderen (van groep 1 t/m 8) sprongen op en doken op de tent. Gelukkig stond daar een juf die -met moeite- de groep kinderen in toom kon houden. Twee leerlingen mochten voorzichtig in de tent kijken en toen...............................


............. kwamen er dozen uit de tent, 8 stuks en allemaal gevuld met de heerlijkste dingen.

En al die koppies, die zo teleurgesteld keken, veranderden in mum van tijd in een blije en vrolijk zingende groep kinderen.
Dank u Sinterklaasje, dank u sinterklaasje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten