7 oktober 2011

Mijn held.....

nog steeds, na zoveel jaar, kan ik nog helemaal wegkruipen in het boek Pluk van de Petteflet...
Als meisje van bijna 10 heb ik van dit boek genoten en ik identificeerde me met Pluk: vrijgevochten, veel avontuur en zo ontzettend slim. Maar op een bepaald moment heb ik mijn boek weggedaan, ik vond dat ik te groot werd voor kinderboeken....maar het is altijd blijven knagen.
En toen daar mijn eerste kind werd geboren heb ik mijn lievelingsboek weer gekocht en heb ik het boek inmiddels tig keer voorgelezen aan zoon- en dochterlief.
En wat heb ik toen genoten van hun reactie en van het voorlezen: de stemmetjes van alle personen en tijdens het lezen was ik weer Pluk. Ik reed weer met het rode kraanwagentje naar de heen-en-weer-wolf, naar de kluizelaar en verstopte ik de krullevaar....

Toen zoon- en dochterlief eenmaal zelf goed konden lezen zijn we naar het winkeltje van meneer Pen gegaan in het Kinderboekenmuseum in Den Haag....daar ben ik al een hele poos niet meer geweest en ik vraag me af of het winkeltje er nog wel staat?
Af en toe pak ik Pluk weer uit de kast en bekijk de geweldige tekeningen van Fiep Westendorp, snuffel weer eens in het boek en lees kleine stukjes.

Door de verhuizing van school moest in de kleutergroep het magazijn uitgeruimd worden en wat troffen we aan? Een lang vergeten doos....met daarin allerlei materialen voor het thema 'Pluk van de Petteflet': het petje van Pluk, het jurkje van Aagje, een kleine Krullevaar, een kraanwagentje en een kleine Karel met de houtenpoot. En misschien gaan we eerdaags het thema weer in de groep inbrengen...ik kan niet wachten.


En mijn held van toen....is niet klein te krijgen!

1 opmerking: