5 oktober 2011

Helden....en dat zijn we!

Vandaag is de Kinderboekenweek weer van start gegaan. En zoals ieder jaar wordt deze periode geopend op een aparte wijze.
Wij hebben de Kinderboekenweek geopend met een toneelstuk(je)...samen met de juf van een kleutergroep zijn we als Anne en Sanne op zoek gegaan naar het heldendom. Gewapend met rugzak, kijkbuizen en allerlei andere spannende zooi waren wij op zoek naar mensen-in-nood, naar problemen die we op ons pad konden ontmoeten, naar van alles en nog wat dat ons het heldendom kon geven....maar algauw bleek dat het heldendom dichterbij ligt dan wij dachten..gewoon door een ander te helpen.

 Anne en Sanne, op zoek naar het heldendom

Dit hele korte toneelstukje speelde zich af rond 9 uur....en de hele dag kwamen er kinderen uit de bovenbouw langs om te vertellen dat het zo leuk was, dat ze zo gelachen hadden.
En de onderbouw reageerden op hun eigen manier:
 • 'juf, ik zag jou op het toneel'
 • 'dat was jij hè juf...ik herkende je aan je haren'
 • 'juf, zet je bril eens af....zie je wel, jij was het'
De Kinderboekenweek, het gaat ons nog veel brengen met als spetterende afsluiting het 'BOEKENBAL' waarin iedereen verkleed als held de catwalk op gaat.
En 'Anne en Sanne' natuurlijk ook.....zouden ze ons weer herkennen?

3 opmerkingen:

 1. Haha,
  die foto's, leuke cape...
  leuke blog mam <3
  xx M

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Juffertje in het groen, geweldig dat ik jou op het blog tref! Heel veel succes met het bloggen, dat worden leuke creatieve verhaaltjes met veel vrolijkheid en af en toe een serieuze ondertoon...
  Heel veel succes!
  Liefs van Mienke

  BeantwoordenVerwijderen